Davenka malekabiner

Davenka installerer nye sprøjtekabiner, tørrekabiner og kombinerede sprøjte-/tørrekabiner.

Davenka malerkabiner er produceret i Danmark og er dansk kvalitet, når det er bedst. Kvaliteten af materialerne og håndværket er i top, og der er en serviceorienteret organisation bag, som sikrer en fornuftig ordreafvikling og god kommunikation med vore kunder.

Davenka arbejder aktivt med opgaven fra rådgivning i forbindelse med de første tanker om en ny sprøjtekabine til indkøringen af den færdige kabine.

En Davenka malekabine udføres efter kundens individuelle ønsker, så man får en optimal løsning, der passer til det faktiske behov og de bygningsmæssige forhold.

Davenkas sprøjtekabiner kan opføres indendørs eller udendørs. Alle malerkabiner opføres i kraftige og isolerede elementer. En udendørs sprøjtekabine er med ekstra isolerede elementer og bygges typisk som en tilbygning til en eksisterende bygning og optager derfor ikke plads indendørs. Davenkas malekabiner kan leveres i flere farvemuligheder.

Davenkas sprøjte-/tørrekabiner kan opvarmes med olie eller gas, herunder direkte gasfyring, som er den nyeste teknologi med lavere energiforbrug og hurtigere og mere præcis temperaturregulering. Direkte gasfyring kan etableres uden, at man har indlagt naturgas.

Ventilatorerne i Davenkas sprøjte-/tørrekabiner har lavt energiforbrug og er nemme at vedligeholde. Ventilationsaggregatet er ekstra lydisoleret, hvilket giver et lavt støjniveau og et behageligt arbejdsmiljø.

Belysningen i en Davenka sprøjtekabine er kraftig, og der er både lys i sidevægge, gavle og loftet, hvilket giver ideelle forhold under lakeringen.

Gulvristene er galvaniserede og i en kraftig konstruktion, som kan holde til mange års brug. Davenkas sprøjtekabiner leveres med et effektivt filterarrangement med stor filtreringsevne.

Der er loftfilter i hele loftet i Davenkas sprøjtekabiner, og det er nemt at skifte loftfiltrene. Davenkas sprøjte-/tørrekabiner kan leveres med 1 eller 2 porte. 

Davenkas faglige kompetence giver tryghed for en optimal løsning og sprøjtekabiner, der er gode at male i, og som giver et godt slutresultat. 

Kabinerne kan leveres med valgfrit ekstraudstyr som lifte og Davenka Jet Tørring til ekstra hurtig tørring af vandbaseret lak. 

Davenka kan også levere de praktiske WALL-MAN arbejdsplatforme monteret på sidevæggene.

Vi hjælper gerne med indhentning af myndighedernes godkendelse til bygning af ny sprøjtekabine.

Styring til sprøjte-/tørrekabiner

En forudsætning for en optimal drift af en sprøjte-/tørrekabine er selvfølgelig, at de anvendte materialer er af høj kvalitet og montagen er udført korrekt. For at opnå en smidig og effektiv drift i det daglige er det også vigtigt, at styringen (softwaren) er optimal.


I Davenka har vi løbende arbejdet med at optimere styringen og programmerne til vore sprøjte-/tørrekabiner, således at vi i dag vel nok har den bedste funktion af nogen sprøjtekabine set til dato.


Davenkas sprøjte-/tørrekabiner styres af en driftssikker PLC i kombination med et funktionelt og informativt display med touchskærm. Softwaren giver den bedst mulige styring af temperaturen.

Udsvingene i temperaturen under sprøjtning er under 1 grad C ved fyring med direkte gas, og opvarmningstiden fra sprøjtetemperatur til tørretemperatur kan komme helt ned på 4 minutter, hvis man ønsker det.


Der kan i mange sprøjte-/tørrekabiner opstå udsving i trykket, typisk omkring opstart og skift mellem sprøjtning og tørring. Dette problem er afhjulpet i Davenkas kabiner ved hjælp af en frekvensomformer og softstarter på ventilatorerne samt en gennemtænkt styring af spjældskift, så trykket i kabinerne styres meget præcist.

Brugen af frekvensomformere betyder også, at der ikke skal være et reguleringsspjæld til udsugningen. Derved undgår man, at dette spjæld sætter sig fast på grund af malingrester.


Hvis temperaturen udendørs er højere end den ønskede sprøjtetemperatur, slukker den direkte gasbrænder i Davenkas kabiner helt, også for pilotflammen. Derved holdes temperaturen i sprøjtekabinen tættest muligt på den ønskede sprøjtetemperatur.


De forfinede funktioner i Davenkas kabiner er samtidig mere skånsomme mod ventilationsaggregatet, idet der ikke opstår pludselige trykændringer inde i aggregatet i forbindelse med start og stop af ventilatorerne og omskiftning af spjæld.


Spotrepair-kabiner

Se mere

Udendørs sprøjte-/ tørrekabiner

Se mere