Indretning af sprøjterum


Davenka malekabiner

Nye anlæg

Davenka leverer nye sprøjtekabiner, tørrekabiner og kombinerede sprøjte-/tørrrekabiner.

Davenka malerkabiner er produceret i Danmark og er dansk kvalitet, når det er bedst. Kvaliteten af materialerne og håndværket er i top, og der er en serviceorienteret organisation bag, som sikrer en fornuftig ordreafvikling og god kommunikation med dig som kunde.


Davenka arbejder aktivt med opgaven fra rådgivning i forbindelse med de første tanker om en ny sprøjtekabine til indkøringen af den færdige kabine.
En Davenka malekabine udføres efter dine individuelle ønsker, så du får en optimal løsning, der passer til det faktiske behov og de bygningsmæssige forhold.
Davenka’s sprøjtekabiner kan opføres indendørs eller udendørs. Alle malerkabiner opføres i kraftige og isolerede elementer. En udendørs sprøjtekabine er med ekstra isolerede elementer og bygges typisk som en tilbygning til en eksisterende bygning og optager derfor ikke plads indendørs. Davenka’s malekabiner kan leveres i flere farvemuligheder.
Davenka’s sprøjte-/tørrekabiner kan opvarmes med olie eller gas, herunder direkte gasfyring, som er den nyeste teknologi med lavere energiforbrug og hurtigere og mere præcis temperaturregulering. Direkte gasfyring kan etableres uden, at man har indlagt naturgas.
Ventilatorerne i Davenka’s sprøjte-/tørrekabiner har lavt energiforbrug og er nemme at vedligeholde. Maskinrummet er ekstra lydisoleret, hvilket giver et lavt støjniveau og et behageligt arbejdsmiljø.
Belysningen i en Davenka sprøjtekabine er kraftig, og der er både lys i sidevægge, gavle og loftet, hvilket giver ideelle forhold under lakeringen.

Gulvristene er galvaniserede og i en kraftig konstruktion, som kan holde til mange års brug. Davenka’s sprøjtekabiner leveres med et effektivt filterarrangement med stor filtreringsevne.

Der er loftfilter i hele loftet i Davenka’s sprøjtekabiner, og det er nemt at skifte loftfiltrene.
 
Davenka’s sprøjte-/tørrekabiner kan leveres med 1 eller 2 porte, ligesom der er mulighed for en hejseport mellem 2 kabiner med arrangement til sidetransport til en tørrekabine.
 
Davenka’s faglige kompetence giver dig tryghed for en optimal løsning og sprøjtekabiner, der er gode at male i, og som giver et godt slutresultat.
 
Kabinerne kan leveres med valgfrit ekstraudstyr som lifte og Davenka Jet Tørring til ekstra hurtig tørring af vandbaseret lak. 
 
Som den danske importør af WALL-MAN arbejdsplatforme kan vi også levere disse praktiske arbejdsplatforme monteret på sidevæggene.
 
Vi kan også hjælpe med at etablere leasingfinansiering af en ny sprøjte-/tørrekabine.
 
Davenka hjælper gerne med indhentning af myndighedernes godkendelse til bygning af ny sprøjtekabine.

Styring til sprøjte-/tørrekabiner

En forudsætning for en optimal drift af en sprøjte-/tørrekabine er selvfølgelig, at de anvendte materialer er af høj kvalitet og montagen er udført korrekt. Men for at opnå en smidig og effektiv drift i det daglige er det ligeså vigtigt, at styringen (softwaren) er optimal.

I Davenka har vi løbende arbejdet med at optimere styringen og programmerne til vore sprøjte-/tørrekabiner, således at vi i dag vel nok har den bedste funktion af nogen sprøjtekabine set til dato.
Davenkas sprøjte-/tørrekabiner styres af en driftssikker PLC i kombination med et funktionelt og informativt display med touchskærm. Softwaren giver den bedst mulige styring af temperaturen. Udsvingene i temperaturen under sprøjtning er under 1 grad C ved fyring med direkte gas, og opvarmningstiden fra sprøjtetemperatur til tørretemperatur kan komme helt ned på 4 minutter, hvis man ønsker det.
Der kan i mange sprøjte-/tørrekabiner opstå udsving i trykket, typisk omkring opstart og skift mellem sprøjtning og tørring. Dette problem er afhjulpet i Davenkas kabiner ved hjælp af en frekvensomformer og softstarter på ventilatorerne samt en gennemtænkt styring af spjældskift, så trykket i kabinerne styres meget præcist.
Brugen af frekvensomformere betyder også, at der ikke skal være et reguleringsspjæld til udsugningen. Det er et kendt problem for mange malere, at netop dette spjæld ofte sætter sig fast på grund af malingrester.
Hvis temperaturen udendørs er højere end den ønskede sprøjtetemperatur, slukker den direkte gasbrænder i Davenkas kabiner helt, også for pilotflammen. Derved holdes temperaturen i sprøjtekabinen tættest muligt på den ønskede sprøjtetemperatur.
De forfinede funktioner i Davenkas kabiner er samtidig mere skånsomme mod maskinrummet, idet der ikke opstår pludselige trykændringer inde i aggregatet i forbindelse med start og stop af ventilatorerne og omskiftning af spjæld. Mange lakerere har oplevet disse trykændringer ved, at aggregatet nærmest har hoppet en gang under start, og når spjældet skifter til en anden funktion.

Ombygninger, reparationer og forbedringer

Davenka udfører også ombygninger, reparationer og forbedringer af alle typer sprøjtekabiner og tørrekabiner.

Opgradering af eksisterende sprøjtekabiner og malerværksteder kan i nogle tilfælde være en billigere løsning end at bygge helt nyt. Når Davenka opgraderer en sprøjtekabine med nyt maskinrum, giver det typisk en mere effektiv og renere drift, hurtigere tørring og energibesparelser på op til 50%. Samtidig kan der opnås støjreduktion, bedre luftskifte i sprøjtekabinen samt hurtigere og mere præcis temperaturregulering. Davenka kan designe og montere en skræddersyet løsning, som kan indpasses i de eksisterende bygninger.

Serviceeftersyn og filtre

Davenka udfører serviceeftersyn af alle mærker af sprøjtekabiner og tørrekabiner.
Læs mere om serviceeftersyn

Davenka udskifter og sælger også alle typer af filtre til sprøjtekabiner og lakeringsanlæg m.v.
Læs mere om filtre

Davenka’s kunder har adgang til vores døgnvagt.
Læs mere om døgnvagt

 

Davenka malerkabine

Davenka sprøjtekabine med WALL-MAN til industri

Nyt malerværksted med sprøjtekabiner

Davenka malekabine til autolakering

Davenka sprøjtekabine med Jet Tørring, lift og speciel port

Touchskærm til Davenka malekabine

 

 

Betjeningspanel med touchskærm til Davenka malekabine

 

Præcis temperaturstyring til maleanlæg

Frekvensomformere til indblæsning og udsugning

 

Dansk Engelsk